Интегрални Видео Практики

Видео практиките са подходящи за всеки, който чувства потребност да се занимава индивидуално и редовно да балансира тялото, ума, емоциите и енергията си. Регулярното изпълнение води до задълбочаване в практиката, по – значителен и  устойчив благотворен ефект.  Включените в този раздел практики са лесни за изпълнение и не изискват предварителна подготовка и/или предишен опит с йога. 

За конкретни въпроси по практикитe, моля пишете на raintegral@ralicaatanasova.com.

Видео практики

За да получите видеото свържете се с нас чрез формата за контакт с клик върху цената.

Йони Йога

Йони йога е практика насочена към регулиране на репродуктивната система, оздравяване на гениталната мускулатура и дълбоко свързване с най – нежната част от женската ни същина.

Балансирането дейността на органите в малкия таз и поддържането на здрави и стегнати гениталии е важен аспект от цялостната грижа за женския организъм. Независимо на каква възраст сме, регулярните практики за хармонизиране на хормоните, здрава матка и нормално работещи яйчници, способства не само физическия ( лекота в тялото, релаксиран таз, красива кожа…), но и емоционален баланс.

Чрез комбинацията от плавни движения и специално подбрани асани, редовното изпълнение на практиката спомага за:

 • оздравяване на тазовата и гениталната мускулатура.

Всички знаем, че с годините мускулите в долната част на таза се отпускат, което може да доведе до по – често и неконтролируемо уриниране, по – слаба чувствителност при сексуален акт и др..

 • освобождаване на напрежението в таза и регулиране на енергийната циркулация в зоната

В напрегнатата среда, в която живеем често несъзнателно поддържаме зоните на таза и гениталиите неестествено стегнати, което води до скованост в областта на пояса, липса на чувствителност в долната част на таза и невъзможност за пълноценно наслаждение при полов акт. Редовното раздвижване и регулиране на енергията в тазовата област води до лекота, по – висока степен на чувствителност, повече удоволствие, чувство на лекота и спокойствие. 

 • регулиране дейността на всички органи от репродуктивната система (матка, яйчници, маточни тръби…)

Без значение дали жената е в детеродна възраст или не, дали е налична матка или не, регулярната грижа за половата система, която е свързана с ендокринната, кожната и лимфната система,  спомага за поддържане на нормалното функциониране на целия женски организъм

 • регулиране на менструалния цикъл, съответно правилно функциониране на яйчниците

Ефектите от редовни занятия по Йони йога, които аз съм усетила са:

 • задълбочаване на връзката с тялото и с най – интимната му част
 • по – дълбоко приемане на женската ни природа и сексуалност
 • стегната тазова и вагинална мускулатура
 • чувство на лекота и покой
 • задълбочаване и разширяване на чувствителността и оргазмените преживявания
 • поддържане и развиване на женствеността

Какво получавате 

 • линк към видео с Йони йога практика (50м.) – с постоянен и неограничен достъп
 • препоръки за изпълнението на практиката
 • утвърждения с благотворен (оздравителен) ефект за някои от най – честите неразположения, свързани с органите от репродуктивната система
20 лв

Йога за хормонален баланс

Практиката включва движения и асани насочени към регулиране дейността на жлезите с вътрешна секреция (хипоталамус, хипофиза, епифиза, щитовидна жлеза…) и балансиране производството на хормони, които се произвеждат от съответната жлеза.

Ефекти от редовното изпълнение на практиката:

– регулира производството на кортизол и адреналин, съответно понижава нивата на стрес;

– регулира естрогена, прогестерона и тестостерона, съответно балансира цялата репродуктивна система при жените и нивата на тестостерон при мъжете;

– регулира производството на хормони от щитовидната жлеза, съответно балансира метаболитното ниво на тялото и редуцира възможността за поява на проблеми с жлезата (хипо или хипер функция);

– подобрява концентрацията;

– регулира хормоните, произвеждани от панкреаса (инсулин и глюкагон), които отговарят за обмяната на веществата в организма.

Какво получавате:

– линк към видео с практиката (30м.) с неограничен достъп;

– обозначаване на разположението на всяка жлеза в тялото и насоки за изпълнението на практиката;

15 лв

Йога за детоксикация и усилване на имунитета

Описание

15 лв