Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Алхимия – хармонизиране на енергийните центрове

03.09.2023 @ 10:30 12:00

Алхимията е процес на константна трансформация:

  • чрез който преобразуваме гнева в страст, страха в смелост, нетърпението в ентусиазъм, болката в благоухание и преминава в преодоляване на смъртната ни природа, преобразувайки съзнанието (духът) в константен извор на енергия.
  • която ни води отвъд идентификациите (роли, ум, минало…), отвъд разделението (добро – лошо, красиво – грозно, аз – ти…).
  • ни учи как по благотворен начин да боравим с времето и енергията си, чрез съчетаване на женският принцип (приемане, отпускане, задълбочаване, покой…) и мъжкият (дисциплина, воля, извисяване, активност…). И така постепенно се превръщаме в творци на живота си, които не могат да бъдат сломени от предизвикателствата по пътя, осъзнаващи, че край имат само етапите в процеса, но не и самият процес.

За да се случва красивата метаморфоза е нужно тялото, съзнанието и енергията ни да се поддържат в баланс, което изисква регулярно хармонизиране дейността на енергийните центрове  (чакри в тялото), свързани с различните аспекти от съществото ( физически, ментален, емоционален, енергиен, духовен) и жизнедейността ни (материален, психически, интеракционен (отношения), енергиен, трансцедентален).

Енергийните центрове са едновременно генератори и транслатори на енергия, от чието функциониране до голяма степен се определя дали ще живеем в:

  • здраве, увереност, финансово изобилие, радост и удовлетворение, реализация, любов, свободно изразяване и общуване, ясно виждане и връзка с природните ритми;

ИЛИ

  • страх, насигурност, материални затруднения, неудолевторение и невъзможност за изпитване на удоволствие, гняв и тъга, липса на вяра и любов към себе си и света, невъзможност да заявяваме потребностите си, самосаботаж и изолация;

Практиката, която ще изпълним включва осъзнато дишане, движение и визуализация, чрез които ще способстваме балансиране на 7 основни центрове в нашия организъм. Чрез алхимичен подход ще обединим женското и мъжкото, като започнем хармонизирането  с дълбоко потапяне в себе си (ин принцип – покой, събиране, вглъбяване…) и плавно преминем към активност (ян принцип – движение, разширяване, извисяване).

Подходяща е и за ЖЕНИ и за МЪЖЕ!

КОМПЛЕКСЪТ ВКЛЮЧВА:

  1. Дълбока медитация за регулиране на 7 основни центрове, чрез която ще се свържем с майката Земя и нашият отец Небето, за да интегрираме, обединим и балансираме двата вида енергия.
  2. Интензивна двигателна практика за активиране и регулиране енергийната циркулация по целия гръбначен стълб и основните 7 чакри, чрез която ще раздвижим лимфата, ще напълним тялото с енергия, ще пречистим емоционалните и енергийни натрупвания, ще релаксираме ума и тялото Движенията са естествени и прости и не е нужна предварителна подготовка.

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ:

– възможност в защитено пространство да способствате процес на пречистване и хармонизиране на всички енергийни центрове, съответно целия организъм;
– за дамите – възможност за включване във ФБ група „Алхимия за жени“, където се споделя полезна информация за всяка жена;

ПРЕПОРЪКИ:

Практиката има пречистващ ефект, затова моля обърнете внимание на следните препоръки:

– по възможност ден преди практиката не приемайте месо, млечни и алкохол и вечеряйте лека храна до 20:30ч..
– сутринта изпийте чаша топла вода (40 – 50 гр.) с лимон и по възможност освободете дебелото черво преди практиката;
– не приемайте никаква храна поне 2ч. преди практиката;

МЯСТО: студио Salt and Art – ул. Академик Методи Попов 1 (квартал Изток)

ЗАПИСВАНЕ:

– raintegral@ralicaatanasova.com
– 0886 199 299 ( Вайбър, Телеграм, Whats Up)

ЗАПЛАЩАНЕ:

– по сметка: BG05UBBS80021041373350 – титуляр: „РА Интеграл ЕООД“ – основание: ПРАКТИКА
– в брой на място;
– Revolut – @ralitsp9sm

17лв