Subscribe & Follow:

Силата на жената – Хармония – ритрийт

Хармонизирането на пространството е основната мисия на жената.

Състоянието на хармония е така желаното от всички, че в съвременния свят се е превърнало в основна цел. То обаче, както и радостта са само базови условия на естественото съществуване, а не върховна цел. И макар да е така, както стабилната къща се гради на здрава основа, така и възторженото, пълно с радост и благополучие битие, се случва чрез поддържане на вътрешното пространство хармонично.

Хармония означава поддържане на баланс между горе и долу, ляво и дясно, активност и почивка, разширение и събиране, между двете основни мозъчни функции – възбуждане и удържане, или с други думи да сме в центрирано състояние, което означава например да не отлитаме в емоции, когато сме щастливи и да не изпадаме в депресия, когато сме тъжни.

Поддържането на хармонично състояние при жената е свързано с няколко условия:

– възстановяване и поддържане на чувствената връзка с матката и/или енергийния център, който тя представлява( при липса на физически орган) и всички органи и системи (хормонална, мускулатура на таза…), свързани с репродуктивната система, независимо дали жената е в репродуктивна възраст или не. Когато тазовата област при жената е релаксирана и в същото време мускулите са в тонус, жената се радва на физическо благополучие, изпитва удоволствие от тялото и наслаждение от секса.

– отваряне (разблокиране) на сърдечния център, който е особено важен за жената, тъй като жената се напълва от действията си само, ако ги извършва с любов, а това се случва, когато сърдечният център е отворен;

– успокояване на мисловния поток и релаксация на тялото, което дава възможност на жената да пребивава в състояние на покой.

За жената спокойното състояние и почивката са естествени и много важни. Жената по природа е по – пасивна и по този начин внася спокойствие в активния свят на мъжа. В днешно време жените сме забравили какво е просто да си полежим, с други думи да  правим нищо. Разбира се духът на времето може би изисква от нас да сме активни и  затова е важно да се учим вътрешно да си почиваме и  докато действаме. По този начин съхраняваме и натрупваме енергия.

– поддържане на връзка с индивидуалния ритъм – осъзнаване кога е нужно да действаме и кога да почиваме, кога е нужно да реализираме и кога да следваме жизнения поток, кога е нужно да говорим и кога да замълчим…

Ритрийт „Хармония“ е част от програма „Силата на жената“, насочена към свързване с вътрешните ресурси и потенциал. Есента е подходящ период да се заземим, което е условие за хармонизиране, да почувстваме центъра си – да осъзнаем и обединим полярностите, да „съберем“ плодовете, дарени ни от изминалото лято, да направим анализ на изминалите месеци и планове за следващите. Време е да се обмислят решения на възникнали въпроси като се отчита реалната ситуация, взаимоотношенията и партньорствата, а не само личните желания.

Събитието ще се проведе в разкошното пространство на „Звездната къща“ в село Храбрино, в подножието на Родопите, близо до Пловдив. Къщата  разполага с всички удобства, разкошна гледка към планината и вътрешно и външно голямо пространство  за практики. Ще може да се насладим на залеза, да дишаме свеж планински въздух и да се потопим в спокойствие и уют.

През тези дни ще създадем условия да почувстваме състоянието на хармония в нас самите. Ще се погрижим за тялото и душата си, ще поглезим сетивата и ще се свържем с духа си. Програмата интегрира различни методи и е практически насочена с цел да бъде почувствано състоянието на хармония, а не просто интелектуално разбрано.

ПРОГРАМА:

07/10

– от 14:00 до 15:00ч. настаняване;

– от 15:00 до 16:30ч. свободно време за разходка, обяд в близкия ресторант или отдих;

– 16:30ч. – 18:30ч. – Йони йога (практика за хармонизиране на всички органи от репродуктивната система, тазовите и гениталните мускули. Практиката способства снемане на напрежението в таза, укрепва тазовата мускулатура и гениталиите, развива женствеността и чувствеността) +  подмладяващ самомасаж на лице ( способства за редуциране появата на бръчки, оформяне овала на лицето, регулира течностите и редуцира отока, превенция срещу двойна брадичка, подпомага производството на колаген);

– 20:00ч. – вечеря (включена в цената)

08/10

– 09:00ч. – медитация за развиване на любов към себе си и всичко, което Е (дълбока медитация насочена към приемане и обединяване на радостта  и болката, висше и нисше, духовният и материален аспект на битието. Практиката успокоява ума, хармонизира емоциите и спомага да изпълним ума и тялото с вибрацията на любовта.);

– 10:00ч. – кратка пауза за фреш и закуска;

– 10:30ч. – Арт работилница – практика „Колелото на живота“, насочена към осъзнаване и анализ на изминалите житейски периоди, свързване с ресурсите и придобиване на яснота как да действаме през следващите месеци. Не се изискват художествени умения. Практиката е елементарна за изпълнение и ценността е потапянето в процеса на проследяване и осъзнаване на опита, придобит по житейския път, чрез който се учим и израстваме. Ефектът е индивидуален, но като цяло спомага за справяне със сложни ситуации и периоди на преход.

12:30ч. – 13:30ч. – време за отдих и/или обяд;

– от 13:30ч. до 16:30ч.

А: ако времето позволява и пожелание – 1 ч. разходка с коне сред красивата природа на Родопите. Разходката ще бъде водена от опитен водач и включва кратко обучение.  Подходяща е, както за жени, които имат опит, така и  за дами, които никога не са яздили. Цена 45лв.

Б: разходка в старата част на Пловдив;

– от 16:30ч. – до 18:30ч. – свободно време;

– 18:30ч. – танцова практика “ Слушай тялото“ – изследователска практика, насочена към осъзнаване на потребностите на тялото и формиране на умението да го слушаме. Практиката е терапевтичен инструмент, който спомага свързване с тялото като цяло и с отделните му части, снемане на напрежението и освобождаване от натрупани емоции. Движенията са естествени и не изискват танцувални умения.

20:00ч – вечеря (не е включена в цената)

24/09

– 09:00ч.  – Йога практика за регулиране на петте елемента (въздух, вода, огън, земя, етер) и всички системи и съответстващите им органи . Практиката включва дишане, асани, движения и стимулиране на акупунктурни точки. Има тонизиращ ефект, регулира позицията на гръбнака и способства хармонизиране на енергийния поток и функцията на всички органи.  + време за споделяне;

– 12:00ч. отпътуване към София

 

СТОЙНОСТ:

390лв. до 10/03 – при заплащане на 50% капаро;

450лв. след 10/03

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– настаняване в двойна или тройна лукс стая в „Звездната къща“;

– плодове за закуска и фрешове;

– качествено кафе и чай;

–  1 вечеря ;

– участие във всички практики (медитация, йога, масажи, арт работилница);

– подхранване със специални добавки и масла, съобразени с програмата;

– видео с базова практика (Йони йога) за поддържане мускулите на таза и гениталиите в кондиция;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– транспорт – ще бъде организиран с коли и разходите се делят между участниците;

– 1ч. конна езда в Родопите – цена 45лв.;

– разходи за храна – близо до къщата има ресторант, а който желае може да си носи храна;

 

ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ:

– atanasovaralica@yahoo.com

– 0886 199 299

 

 

 

 

 • 00

  Дни

 • 00

  Часа

 • 00

  Минути

 • 00

  Секунди

Дата

мар. 24 2023 - мар. 26 2023

Time

2:00 - 14:00

Mясто

с. Храбрино