Subscribe & Follow:
Last modified by RA - 1 месец ago
събота, септември 28 @ 11:00 - 16:00

Къде: Център за опознание Далет (ул.Чарлз Дарвин 10)

Семинарът е посветен на дълбоко опознаване на връзката майка - дете (дъщеря), която изначално определя дали и до колко една вече пораснала жена може да бъде зряла.
По време на събитието ще работим в насока свързване с вътрешното дете и регулиране на взаимоотношенията с майката. Връзката със същността на детето в зрялата личност е много съществена, тъй като ни дава възможност да възприемаме непосредствено, случващото се в живота ни и да пребиваваме в радост и лекота. Детето умее да превръща всичко в игра и да се радва на света. Чрез същността на майката се учим на безусловна любов и състрадание, което означава в определен смисъл, да възприемаме всички деца като свои и всички мъже и жени, като свои братя и сестри.
Конкретно по време на събитието ще дерзаем в насока:
⇝ възвръщане на способността да възприемаме непосредствено света, както го правят децата (работим с качествено присъствие в настоящия момент – тук и сега);
⇝ формиране на майчинска нагласа, която се характеризира с чувство на съпричастност към човешкия род, независимо от наличието или отсъствието на дете (работим със съпреживяване и състрдание);
⇝ освобождаване от потребността да гледаме на живота твърде сериозно и възвръщане на интереса към играта (работим в насока потапяне в процеса на правене, получаване на удовлетворение от самото извършване на действие, а не от резултата);
⇝ формиране на потребността да отдаваме, да се грижим, без да очакваме ответен отговор (работим с безусловна любов, доверие, баланс между удържането и пускането на контрола);
⇝ изграждане на умението на пускаме, да се разделяме с всичко вече изминало (и отрицателно и положително) - чувства, преживявания, хора...

Събитието е 2 етап от 3 цикъл на програма „Алхимия на любовта“ за реализация на жените в съответствие с индивидуалната ни природа. На 2 етап „Ключ“ се учим да обичаме себе си, такива каквито сме.

ПРОГРАМА
♡ 11:00 – 13:00ч. – тантра практика + лекция
1. Дишане – комплекс от дихателни практики.
- Kapalbhati (дихателна практика) – пречиства белите дробове и цялата дихателна система, заздравява коремните мускули, подобрява храносмилането, успокоява мислите, енергизира.
- Nadi Shuddhi (дихателна практика) – успокоява нервната система, намалява стреса и тревожността, изчиства токсините, пречиства дихателните канали, балансира хормоните, прояснява ума, спомага за по – добра концентрация.
3. Звук - практика "Всемирна симфония" е насочена към активиране на индивидуалното звучене и хармонизиране на всички енергийни центрове. Чрез изпълнение на свещените звукове, свързани с всяка дена чакра + съответстващите им мудри, ще спомогнем за подобряване на циркулацията на енергията в тялото и свързване със собственото звучене.
Лекция - "Майката"
- същност и качества;
- любов и нелюбов;

♡ 13:00 – 13:30ч.
Пауза, в която ще се подхраним с качествен зелен чай и екстракт от перла.

♡13:30ч. - 15:15ч.
Движение - активиране на маточно дишане + танцува практика "Всемирна вълнà". Танцът включва бавни, вълнообразни движения и се явява инструмент за извайване на тялото и синхронизация между дихание и движение. Всяко движение от последователността се поражда от центъра на матката и се разстила вълнообразно по цялото тяло, което спомага да се свържем по - дълбоко със сакралния съд ⇝ извор на женствеността. Последователността претворява естественото взаимодействие и преливане една в друга на четирите стихии ⇝ вода ⇝въздух ⇝ огън ⇝ земя и ни учи как да ги владеем.
Танцът има отпускащ ефект и се отразява благотворно при:
~ нарушена циркулация на енергията ~
~ нарушена перисталтики ~
~ безчуственост или скованост в части от тялото ~
~ стягане в областта на гърдите и слънчевия сплит ~
~ главоболие в следствие натрупване на енeргия в главата ~
~ състояние на апатия и потиснатост ~
Завършваме с ИН ревитализиращ комплекс, който ще ни сомогне да усвоим енргията от танца и ще релаксира тялото.
Лекция - "Детето в мен"
- детето в жената (връзка с вътрешното дете - 4 часпекта);
- жената в детето ( 4 аспекта на зрялостта + практически насоки;

♡ 15:15 – 16:00ч.
Ритуал "Благодаря ти мамо" - ритуална практика, чрез която ще спомогнем на майките да позволят на дъщерите си да вървят по своя път, а на дъщерите с благодарност да се отделят от майките си.

ЦЕНА :
- 40лв. - до 24/09 (за дами, участвали в програма "Алхимия на любовта");
- 50лв. - до 24/09 (за нови дами);
- 60лв. - след 24/09

ЗАПИСВАНЕ И ИНФОРМАЦИЯ:
- atanasovaralica@yahoo.com
- 0886 199 299

Organizers
Venue